Roletta

Roletta

Az örök klasszikus beltéri árnyékoló. Kiváló alternatíva lehet redőnyök és reluxák helyett, amennyiben a cél nem a maximális fényzárás, hanem a tökéletes árnyékolás.

Esztétikai jellemzők

Fényáteresztő hatású, azonban tökéletes árnyékolást biztosít. A széles típus -és színválasztéknak köszönhetően minden stílushoz és helységhez optimális megoldás. Anyaga textilvászon, mely portaszító tulajdonsággal bír. A színválasztás nagy hatással van a fényszűrés mértékére, illetve a lakás belső hangulatára, ezért érdemes azt a helység jellemzőihez igazítani.

Működés

Létezik tokos, tok nélküli, rugós, illetve gyöngyláncos kivitelben. Tetőtéri ablakra is szerelhető. Kezelésük egyszerű, minden típus bármely magasságban megállítható, ezzel szabályozható a beeső fény mennyisége.

Tok nélküli roletta:

A legegyszerűbb, hagyományos verzió. Széleik nincsenek elrejtve, így a fény sokkal természetesebben jut be az ablakon keresztül. Rögzíthető oldalfalra, plafonra és ablakra.

Tokos roletta:

A felső részén egy tok került kialakításra – ez eltakarja a feltekert rolót, így esztétikusabb megjelenést biztosít. Rögzíthető oldalfalra, plafonra és ablakra.

Rugós roletta:

A feltekert textil egy henger alakú tokban helyezkedik el. Mozgatása rugós mechanizmus segítségével történik, mely könnyű használatot tesz lehetővé. Az alsópálca húzásával
fokozatosan állítható a roló magassága. Kisebb méretű ablakokra javasoljuk, nagyobb méret esetén a működtetés nehézkessé válhat. Függőleges ablakokra és tetőablakra is szerelhető.

Gyöngyláncos roletta:

A rugós verzióval ellentétben nagyobb felületű ablakokra is szerelhető. A tengely a gyöngylánc húzásával mozgatható. Bukó-nyíló ablakoknál lehetőség van damilos
megvezetéssel kérni, így biztosítható, hogy az ablak buktatott helyzetében a roletta követi az ablak síkját. Ablaknyílásba, ablakszárnyra, vagy falsíkra szerelhető.

Kérj ingyenes felmérést

Vedd fel velem a kapcsolatot