Gurtni csere

Teljes körű megoldás Gurtni meghibásodása vagy sérülése esetén.

A redőny gurtni cseréje idővel szükségessé válhat, különösen ha észlelhetők a gurtni kopásának vagy meghibásodásának jelei. Az ilyen problémák hatékony és gyors kezelése kulcsfontosságú ahhoz, hogy redőnyei zavartalanul működjenek. Szolgáltatásunk célja éppen ebben rejlik.

Hogyan történik a redőny javítás?

Munkatársaink tapasztaltak és szakértők a redőny gurtni cseréjében. Miután megismerjük a redőny állapotát és a gurtni problémáját, részletes árajánlatot készítünk, különválasztva a munkadíjat és az anyagköltségeket.

A gurtni cseréjét gyorsan és precízen végezzük el. Amennyiben döntése megszületik, munkánk során a redőny gurtni cseréjét akár azonnal el is végezzük, biztosítva ezzel a gyors megoldást és a redőnyeinek hosszú távú hatékony működését.

Ne hagyja figyelmen kívül a gurtni kopásának vagy problémáinak jeleit – forduljon hozzánk bizalommal, és segítünk redőnyei gurtni cseréjében, hogy ismét zavartalanul és könnyedén kezelhetőek legyenek.

Leggyakrabban a gurtni a hiba

A redőny meghibásodásainak között az egyik leggyakoribb probléma a gurtni szakadása.

A gurtni cseréje viszonylag egyszerű feladat, csupán a redőny teljes felhúzása szükséges, esetleg néhány lamella levétele a tengely egyik végén található tárcához való hozzáférés érdekében.

Ezután szüneteltetni kell a kapcsolatot a tengely és a redőny lécek között, így lehetőség nyílik a gurtni cseréjére.

Régebbi típusú, belső tokos házakban vagy fa redőnyök esetén gyakran szélesebb gurtni használatos, amelyen két piros vagy kék csík található – ez a maxi gurtni. A maxi gurtnit általában maxi automatában vagy maxi rögzítővel lehet tárolni vagy rögzíteni.

A redőny meghibásodásának másik gyakori oka a redőny palást, azaz a lécek szakadása.

Hogyan ismerhető fel a hiba?

  • Motorhiba: Hallgassuk meg a motor hangját. Ha nem hallunk semmilyen zajt vagy rendellenes hangot, akkor lehet, hogy a motor hibás.
  • Feltolás gátlók sérülése: Amennyiben a motor búg, de a redőny nem mozdul, a feltolás gátlók megrongálódhattak. Érdemes ellenőrizni és szükség esetén cserélni vagy javítani.

Látható sérülés: Ellenőrizzük a redőny palástját, különös tekintettel az esetleges látható sérülésekre. Ha bármilyen kárt észlelünk, érdemes az érintett léceket cserélni vagy javítani.

Szakadt gurtni vagy zsinór: Ha a redőny gurtnija vagy zsinóra szakadt, könnyedén cserélhető. Vegyük le a redőnyt, húzzuk fel, és cseréljük ki a megrongálódott alkatrészt.

Ha a redőny felszerelve van feltolás gátlóval, ellenőrizzük, hogy ezek sértetlenek-e. Esetleges törés esetén cseréljük ki, hogy a motor továbbra is megfelelően működjön.

Segítségre van szükséged?

Vedd fel velem a kapcsolatot